6/6/08

SETMANA 23 / 2008

La setmana amb més marxes de l'any, acabaria sent la setmana de la Bonaigua, la única que m'havia promès no fer. Però bé, no passa res. Aquest cop em va picar per sortir cada dia, així que al trapo.
Dilluns volia un relax, estirar cames després d'Andorra. I així va ser. 45km rodant amb el plat petit, suau, lent. Un problema (darrera l'altre) em va aparèixer. Punxar...en el moment que plovia...amb una manxa que no em funcionava...amb una gasolinera a prop...però sense adaptador de vàlvula petita...sense mòbil ni diners. Resum, tornar a llanta fins al cotxe, amb tot mullat. Al menys, va ser un dia suau a la força.
Sòlid dimarts amb 35km a fondo pels voltants de Valls, abans de fer una classe d'spinning, també a gas.
Excepcional dimecres. Una sèrie de 55' a 36km/h de mitja, amb vent, per Puigpelat-Argilaga-Secuita...seguit d'una gran Teixeta de tarda amb l'Òscar i el Rafa. Vam fer-la bastant a fondo.
Dijous volia una mica més de calma. Només els dos spinnings al Faro més tranquilets. Divendres a rentar la bici i cap a la Pobla de Segur, nit abans de la Bonaigua. Abans de la marxa, 220 milles aquesta setmana.
Dissabte 8'30 matí. La Pobla de Segur. Em sabia bé, des de Tailàndia. Estava entrenant curt però fort, i anava bé. Sempre havia tingut un referent a les marxes, els 5h56' de la Bonaigua'06, la que considerava la meva millor marxa. Em creia capaç de millorar-la.
Al principi es va sortir lent, s'olorava vent en contra fins Vielha. Estava davant amb en Miquel Gubianas, la incorporació mediàtica AC77 pel 2008. Volia entrar a Perbes davant, així que vaig seguir allí, i a la primera corba anava tercer. Aquest cop, em va passar gent, però no tanta. Uns 25-30 i ja tenia el cor calentet per aguantar ritme. El primer grup s'estirava al poble, i el veiem a uns 30". Vaig coronar Perbes bé, amb el grup de Riudecols, el Joan i el Francesc. Amb ells, sabia que això seria un grup currante, segur.
Des de Pont de Suert, molt de vent. El grup es va fer gran, unes 40 unitats, i al peu del port del Túnel de Vielha, amb el primer grup a vista a menys d'1', em vaig decidir a estirar tota la pujada, contra el vent, i que seguís qui pogués. M'ho vaig menjar tot, i vaig caçar al Culito a 5km de dalt. Jo potser em vaig cansar més del que tocava, i vaig fer la feina a molts del grup...però m'era igual. Jo volia seguir i seguir, i espavilar per millorar temps. Si em notava fort, havia de tirar.
La Bonaigua va començar forteta, amb un grup d'uns 30 que, poc després de Salardú estava destrossat. El primer grup era lluny, però no més de 2'. El mestre Perelló es notava super i va atacar. Ja no el vam veure. Jo em trec el barret. Per darrera, un grup d'uns 6-8 seguíem pujant fort, bastant fort, 15-18 km/h. Potser la pujada no la vaig fer tan bé com al 2006, però sabia que al baixar el grup seria gran i el vent a favor. S'havia de donar tot!!! A dalt vaig pillar el Hammer, que aquest cop no havia pogut seguir davant però al menys no s'havia desfondat. N'estarà aprenent?
La baixada penosa, indigne d'una marxa així. Ara és igual. A baix, amb 4h20', baixar de 6 hores ho veia complicat...però erem uns 15 i ens coneixíem bastant. El Francesc de Riudecols, el Carles Juncosa, el Mario de Flix, el Gubi, Hammer, jo... La clau, per mi, va ser el Carles Juncosa, que va fer uns relleus molt forts just arribats a Esterri. I així vam començar a rellevar tots, quasi sempre a 45-50, amb vent a favor. Com més km passaven, més possible veia millorar. Jo també vaig colaborar força, sobretot des de Llavorsí. I així vam arribar a la Pobla, amb 5h53'48", 3' més ràpid que al 2006, i donant temps al 26è (jo vaig quedar el 43).
Acaba la setmana amb la moral pels núvols. Aquests registres tenen molt de mèrit...i inclús podíem haver fet menys si no fos per la lenta sortida i el perillós descens de la Bonaigua. Tant fa.
405km aquesta setmana i més de 7000 a 10 de juny. Estic de conya!!!

1 comentari:

ROPA CICLISTA ha dit...

Esteu fets uns cracks Jordi !! JEJEJE, aquest Carles esta que se surt. Aquesta setmana començo de nou a donar pedals, dema vaig a buscar la bici nova, i tinc moltes ganes d'arriar-li !!! JEJEJEJE. Quina enveja que em feuuuuuu