25/6/08

SETMANA 25 / 2008

Després de l'exprimida per terres navarreses, començava la que per molts és la setmana més important de l'any, que no per mi. La de la QH. Per mi era la de la Hubert Arbes, una cicloturista que pujava el Tourmalet, on tornaria 4 anys després per fer el meu nº5.

Un altre cop, la setmana arrancava amb 35 km suaus dilluns migdia per passar a l'acció dimarts, amb una hora pre-spinning passant pel Vallmollberg, fent un total de 45km. Dimecres una nova sortida de migdia, la plana per Puigpelat-Argilaga, de 35km. I dijous em faig Fontscaldes-Figuerola-Pla Sta.Maria, per fer dues classes més de tarda. Total 60km més. Divendres volia descansar, i vaig fer platja després de portar las Antonias al tren, que anaven per les opos...però em van trucar del Lazio per fer una classe, aquest cop molt suau. Dissabte tocava excursió cap a Bossost, on em trobaria els Xavis, i junts aniríem a Lourdes, que és com Salou però amb monges.

Diumenge. Lourdes, 8 matí. Fa calor, i farà molta calor. La sortida, a l'estil française, neutralitzada, et paren en algun lloc, crono a 0 i gassss. No es comença molt fort, i de seguida es puja la Cote de Loucrup, 3km enganxosos que m'ajuden a començar a passar gent. De baixada, cap a Bigorre-Campan, el grup no va fort, ja que s'ha fet un tall gran davant. Em situo davant del grup perseguidor, rodant amb el mínim, ja que el rei està a prop.
Cruilla a St.Marie de Campan. Dreta, xip i a tope!!! Als 100m, un home de Pau s'escapa del grup, i jo, sense seguir-lo, sí faig el gesto de marxar del grup. Vaig fent camí amb un altre xaval que ha saltat. Passem Gripp, comença lo dur, però segueixo pedalant amb el mínim, una mica martell, amb el 39x21. Poc abans de la paella a la dreta, comencem a agafar gent del primer grup. Allí poso el 23...i acabant les galeries, amb la Mongie de fons, poso el 25 fins a sortir de l'estació. Allí decideixo aixecar una mica el peu, ja que començo a notar que no he estalviat tot el que tocava. Arribo dalt i em prenc uns minuts per menjar beure i agafar aire, que fa molta calor. A les 1030 a més de 30º a dalt. Això pinta no bien.
Es baixa a fondo fins a Luz i després a Pierrefite, on comença la trampa, el cabrón Borderes. Potser són uns 10km inicials amb escales, rampes dures i trams plans, al costat d'un riuet. La calor es nota, però de sobte, fas una dreta quan queden 2'5km, i s'acaba tot. És una paret de foc. Asfalt de la france, i molta calor. Allí em quedo dels que anava...i corono bastant miserablement. No hi ha xixa a dalt, així que tiro avall cap al Soulor.
Aquí ve la debacle. M'intento enganyar i vaig fent. Són 8km al 8%. Fins la meitat, vaig a 10-11, pedalant forçat i molt molt acalorat. Però de sobte, veig un maillot taronja, a qui estava a punt d'avançar, que es comença a escapar. I el que tenia darrera, m'avança. Ja hi som. Bueno, penso, pues fins dalt i a menjar. Arribo a dalt, sense pena ni gloria, i menjo bec i descanso més del que em tocaria. Perdo algun grupet, però m'és igual. Em queden un cop a baix, 35km de pla a ple sol. Cal fer un grup.
Ja a baix, m'acoplo en un petit grup, el dels iaios que tiren, a França n'hi ha molts d'aquests, i seguim un ritme correcte fins l'arribada. Total, 6h35', el 96º de 700. A la crono del Tourmalet, 1h14' i quedo el 100º (és que la gent no té casa???). Potser si em paro menys al Soulor hagués fet cap al 75, però ja m'està bé. Estem a meta força força cremats.
Gran setmana de 365km, preludi del que serà l'autèntica setmana Pirineus 2008.

4 comentaris:

ROPA CICLISTA ha dit...

"Vaya" croniques que et fots !! Si semblava que estava alla mateix suant la cansalada !! moltes felicitats crack!!

Wepen's ha dit...

Ostres, m'ha agafat ganes d'anar-hi, el que pasa que jo estan entre els 600 primers hem conformo, sou unes màquines de competició perfectament engrassades, i la propera?

ninu ha dit...

Pierrefite cap a la dreta o l´esquerra???? No em sona aquest port enganyos.............

ninu ha dit...

Ja se e lque vau fer!!!!! Passaveu per Saint-Savin, no?? Es molt guapo!!!!!