30/6/08

SETMANA 26 / 2008

La setmana de vacances, continuació natural de la Hubert Arbes, hores després del globo del Soulor, començava amb una ruta que ens portaria fins a Laruns, a l'altre costat de l'Aubisque, per pujar aquest mite pel costat dur. En marxa Cappo Ferreti, en Lluis Tirapu, i els Xavis. El fet de perdre'ns de sortida, ens va fer arribar al peu de l'Aubisque amb 105km, a les 13.30. El sol ens va acompanyar, i la pujada, dura però no impossible, es va fer. La tornada pel circ de Littor, que tenia pendent, era espectacular. Baixada el Soulor, Argeles i Lourdes, per un total de 170km.
Després de passar la nit de Sant Joan a Les, veient la cremada del tronc, dimarts acabava aquesta primera part d'stage fent una sortida en solitari, de les bones. Les-Mauleon-Port de Bales-Luchon- Col du Portillón-Bossost. 95km amb una mica de tot: boira, pluja, sol, fesqueta i calor. Què gran el salvatge Bales, un port desconegut però molt dur en els darrers 6km, i que s'obre espectacular els últims 2km. I el Portillón, amb bon asfalt, dur al final.
De tornada a Reus, dimecres vaig fer una Teixeta amb en Rafa i l'Oscar, amb no gaire bones cames, mentre que dijous, sortida de migdia amb l'Uri i dues classes de tarda. Total, 65 i 75km, però preocupació per no haver recuperat tot i la baixa intensitat dels dos dies.
Divendres tocava segona part d'stage, aquest cop en motiu de l'Ariegeoise. De l'AC77 pujàvem Rafa Oscar Hammer i jo...i allà ens trobaríem en Lluis i els Xavis de nou. Perfecte.
Dissabte 8 matí. Tarascon. Ariegeoise. Fa sol, però no molt sol. Sembla que al menys a la sortida, el temps ens respectarà. Es surt aquest any per la ruta emboscada del Marmare, que havíem fet 1 any enrera amb els andorrans. Surto tranquil perquè no les tinc totes. Els francesos van bojos, passo d'ells, però no de l'Ariadna d'Andorra, a qui intento seguir...fins que veig que va com un tiro. Pues ala, jo vaig fent! Rafa Hammer i Molons estan davant i jo corono el Marmare amb l'Oscar i el Robert. Em paro i menjo i bec a dalt. Començo la baixada i punxo!!! Sort del'Oscar que es queda amb mi. Perdem el fil de la marxa, ja que no havíem gastat res i anàvem en un grup a 1' del gran grup. Ens passa molta gent...i el pitjor, quan tornem a la marxa, sabem que estem on no ens toca. Ara ja hem de donar el callo.
Reservant als plans, i a gas de pujada, coronem el Chateau de Montsegur, on ja hem avançat a un grup i mig dels que portàvem davant. Parada per repostar a Lavelanet, em sembla, on ens trobem a Taurus Molons, amb qui anirem fins a la fi. Bona ajuda per anar tirant en els enllaços. Després tenim una pujada suau on avancem a la gent com un tiro. Baixada cap a Tarascon, on repetirem l'emboscada inicial, per trencar pel Pas de Soulombrie, espectacular per cert, cap a les Cabannes. Hi ha certs dubtes de si hem forçat massa abans del Plateau de Beille, però ara ja!!! La famosa calor de la marxa ens ha respectat. Ha fet força sol, però no asfixiant, així que entrant a les Cabannes, repeteixo uns gestos ja coneguts de concentració. Manguitos fora, barreta, glop d'aigua, buidar bidó, i cremallera fins baix. És el moment.
Plateau de Beille. Ja que partim enrera, veiem que allò és un cementiri, però no per nosaltres. Començo bastant fort, i el primer cop que miro el que porterm, ja estic al km.5. Les sensacions són òptimes, passem gent cada 5-10 segons. Ni els de l'Anoia, ni l'Oscar poden seguir. Ja em quedat que aquí cadascú amb lo que pugui. Segueixo amb el Molons, i jo amb el 39x23 i a partir de mig port el 25, però el 27 no em fa ni falta. Vaig molt bé a ritme constant. A 6km de dalt, el Xavi es para a beure aigua. Jo segueixo perquè em noto molt bé. Al final, arribo amb la traca posada, 53x19. No em puc imaginr la gent que he avançat. Finalment, de rodat 6h38', però amb la punxada, suposo haver fet unes 7h. Llàstima de la punxada, però les sensacions són de veritat brutals. El Pepe s'ha sortit també, el Rafa ho deix estar a mig Plateau i se'n va a fer una transició. L'Oscar just darrera meu. Prou bé, en general.
Diumenge, remate final de viatge. Des de Foix, anem a Tarascon per pujar el Col de Port, soso a l'inici però guapo al final. 12km amb un tram mig al 7%. Baixada d'uns 10km i emboscada del dia. Col de Peguere. 3'5km a l'11% de mitja amb rampes del 18!!! Un mini-Zoncolan. Arribo dalt marejat. Baixada cap a Foix de nou, i final de festa al dur, llarg i guapo Prat d'Albis, on de nou torno a estirar fort, com a Beille el dia abans, junt amb el Rafa. Pugem en poc més d'1h els 17km, a 16 de mitja. Anda que no!
Acabo la setmana amb 700km, molts de muntanya i amb inmenses sensacions, de les millors que he tingut mai. Ja queda poc per acabar els objectius ciclistes del 2008, i començar amb la marató!!!

4 comentaris:

ninu ha dit...

El que mes m´ha agradat ha estat el detall de estar atent a la noia d l´ACA-.......bien!!!!

ninu ha dit...

Tens sabatilles noves???!!!!!

Oriol Figuerola ha dit...

Bien eh!!!???? A la crono no hi haurà qui et faci ombra (bé, potser l'elfo akell de les muntanyes andorranes) i això "d'acostar postures" amb l'andorrana muy bien, eh!? Jejejeje

XAVI NOVELL ha dit...

felicitats pel bon blog !! amb bones narracions i bones fotos ... segueix així i salut xavalote.