21/9/08

SETMANA 38 / 2008 : LOS PORTS FREDES-BEL

La primera setmana "d'hivern" començava sense sortides de migdia. La culpa era de les 2 classes diàries d'spinning, de dimarts a divendres, que em va tocar menjar-me. Les clàssiques de Valls, el comiat del Faro, on s'han portat de conya amb mi, i on mai se sap si algun dia tornarem (això és com Melrose Place), i el retorn temporal a Cambrils, on, pena la meva, vaig haver de deixar el banyador a la bossa, per culpa del manteniment de la piscina (esquena meva, fote't 15 dies més!). Així doncs, amb uns 125km indoor acumulats, ens disposàvem a conquerir el dissabte 'los' ports de Besseit, amb dos clàssics que tenia pendents, Fredes i Bel. Trasllat en cotxe cap a la Senia, on el dia sortia bo, i amunt pel primer.
De Fredes tenia una dada, uns 17km al 4'5%. Veient els plans inicials, ja m'imaginava un final més dur. Després de passar una presa, cap al km7, just després d'un tram dur, teníem de nou un pla, i poc després ja començava a picar de nou, fins a l'alçada d'un monestir.
Cap al km12, on ja portàvem un bon tram al 6-7%, teníem una cruïlla on hi deia Fredes 12. Així doncs, serien 25km des de la Senia. Bé, paciència. Aquí l'asfalt estava molt nou i es feia bé. La pendent no era pas dura, 5-6%, i algun tram de descans teníem. Passades unes paelles, tornaven trams rectes llargs.
Al final, unes quantes de 180º ens portaven a final de port, des d'on teníem 1'5km en descens fins al poble de Fredes, final d'asfalt. Un port assequible, una mica llarg, però es roda bé i les vistes no estan gens malament.

Baixada cap a la Senia i enllaç de 6km fins al Rossell, ara ja Comunitat Valenciana (Fredes poble també ho era). Aquí serien 9km al 5'7%, segons Internet. La veritat, passats els primers 700m, la cosa es posava ja dura de veritat. Trams al 8-9-10% constants. Vistes escarpades, bon asfalt. De seguida t'adonaves que el 5'7% era perquè tard o aviat hi hauria plans, però que quan pugés, ho faria i molt.
Cap al km5'5 hi havia un primer descans de 200m de baixada, però de seguida hi tornava. Era un entrant de muntanya força espectacular, però seguíem i un cop passat un tram obert, s'entrava en una zona tapada, curta. Tot seguia igual fins al km7'5, quan per fi trobàvem un pla que ens portaria ja fins al poble.
Així sortia la mitja del port, que a mi em va semblar bastant més dur i guapo que Fredes. Amb això completava la sortida del dissabte. Ara tocava una vacaina...que després tenia sopar de comiat de l'Aitor, de la feina, que es passava a mosso, i em semblava que ens allargaríem. I així fou.
Diumenge tocaria descans, però no per un matat obsessionat en sortir sense parar com jo. Així que per la tarda amb en Rafa, vaig fer 65km de penitència per anul.lar tota la taurina dels Red Bull que portava passejant pel cos.
Final de setmana amb 280km, i 11680 acumulats.

1 comentari:

VINYU!!! ha dit...

Ara ja se pq no us vec mai per cap lloc... Sempre steu tombant pel món!
M'agrada el teu bloc, reconec q està de puta mare! També e vist el de AC77, el de l'Oscar, el de Yo estuve allí...
Bueno, t'escric més que res pq l'any que ve si tot va bé i no passa res d'extrany, m'agradaria anar a fer la MARMOTTE! Es pq ho sàpigueu i si us animeu ja sabeu...
VAGI B CORREDORET I GAAAAS I KM'S!

Ferran S.