16/3/09

W1109 : WEEKEND PRE-MARXES

Especialment atractiu aquest darrer cap de setmana, de marcat caràcter cicloturista, per fi, després de tanta carrereta.
Dissabte entranyable especial amb els llebrers de Montjuic, amb sortida des de Reus, per visitar indrets propers per mi i llunyans per ells. Coll d'Alforja, la dura Morera de Montsant, i el duet Arbolí-Castillejos, per rematar la jornada.
Integrants, doncs el grup principal de Montjuic, amb els Xavis, algun Sant Andreu, l'Alex Maymó, i algun AC77 de Reus, com en David Forn, a qui per fi vaig coneixer... Devíem ser més de 15, i vam gaudir d'un gran matí de sol, amb 110km trencacames.
Aquí no s'acabava tot. Aquest dissabte va ser l'aniversari del company Hummer, o Pepe, o Jose Luis. La seva ja tradicional i sempre sorprenent etapa d'aniversari, que seria a l'endemà, va venir precedida d'un bon sopar al que ens va convidar a casa seva.
Diumenge, sortida oficial AC'77. La IronJuanes'09 es posava en marxa a Mora. Ni més ni menys que 15 unitats de la marea rosa apareixem a la capital de la Ribera d'Ebre. Agradable sorpresa va ser veure al company Josep Ferrer, il Capo, que feia molts mesos que no havia vist, i que aprofitava uns dies a Arnes per ajuntar-se amb nosaltres. I al comando Mario-Cinta, i al Valerio i Luisito, que per fi sortien de les clàssiques rutes de sempre.
De sortida, nacional fins a Ascó, i ja allí trencàvem cap a la dura i sòlida pujada a La Fatarella, uns 9km bastant constants i durs. Baixada cap a Gandesa i pla fins a Bot, on encaràvem l'espectacular carretera dels miralls, el Coll de la Solana, un d'aquests racons de món que val la pena visitar. Baixada a Prat del Compte, una mica de ciclocross, i amunt cap a la Fontcalda, plat fort del dia. Sembla impossible que per allí es pugui pujar!. Finalment, tornada a Mora per Miravet i bon final de dia amb 115km més força divertits.
Agrair a tots aquells amb qui he compartit una estona del cap de setmana. Per fi gent diferent i rutes noves. Aire fresc per una temporada que per fi comença, i amb ella totes les 'males' intencions que hem anat dibuixant durant l'hivern.