21/4/09

W1609 : AMSTEL GOLD RACE

Doncs amb una grandíssima il.lusió afrontàvem en JoseLuisJuanes i jo aquest viatge, de marcat caràcter ciclo-turista. La Amstel Gold Race, i excursió prèvia per les Ardenes, per una banda, i la visita a Liege, Amsterdam i Anwerpen, per l'altra, han apretat l'agenda, però és el que toca i ens agrada.
La part ciclista, marcada pel mal temps i la pluja, es va poder superar gràcies a les ganes de rodar per aquests temples, una moral sense dubte forjada la setmana abans en terres castellanes enmig del fred i la neu.
Divendres despertava amb una pluja gens violenta, però constant. La visita ciclista tenia un nom, REDOUTE. La més famosa cota de la Lieja-Bastogne-Lieja, la més clàssica de totes. Després d'un començament caòtic per Lieja, assumim la pluja com part del paisatge i anem a trobar la Redoute a l'inrevés que els pros. A Remouchamps se'ns van posar els pels de punta. Una cota que començava sosa i acabava espectacular, com podreu veure aquest diumenge a la LBL pro. Un racó MÍTIC, un temple ciclista, conquerida també per la marea rosa. Aquàtica tornada a Lieja, amb uns 80km al sac, i a buscar els dorsals de la Amstel!!!
Dissabte, Amstel Gold Race. Evidentment, la de 250km. Comença el dia tapat i es va obrint. El recorregut als primers 150 és bastant trencacames, pujadetes suaus, frenades i arrencades pel mig dels camps. Cicloturisme total, on es mesclen Wiliers Cento1 amb mares que surten amb la bici de passeig, però tots amb ganes de divertir-se. Cap al 170, apareix de nou la pluja, quan comença la part dura. i ens destempla. Loorberg, Camerig, i Drielandenpunt, frontera belga, són racons espectaculars, cal menjar molt i pedalar amb convicció tot i el fred, anem amb un grup d'anglesos tan picons com nosaltres!!! La part final, enllaça el que es veu a la tele, i es molt dur. Kruisberg, Eyserbosqeg, Fromberg, Keutenberg i Cauberg, i algun altre, fan dels 50 darrers km una carniceria. Afortunadament, les reserves de menjar existeixen i treballen, i les cames ens funcionen bé tot i les 9h30' de marxa. Gran dia i experiència, nou triomf rosa, i la bici a la maleta que ara anem de visita.
Divendres mullat a Lieja, visitant a la part alta, un carrer adoquinat espectacular, i a baix, la plaça St.Lambert i la Catedral.
Diumenge, Amsterdam total. VanGogh, AnnaFrank, plaça Dam, barri vermell, coffee shops, la Amstel dels pros, i algun raconet més.
Dilluns, museu Rijks, pedalada per Amsterdam, la millor manera de viure la ciutat, i tornada per Ambers, Antwerpen, terra flamenca, debilitat personal. Brutal catedral i brutal GroteMarkt. Jo l'any que ve hi torno!!!

Grans caps de setmana, tots aquests..amb l'AC77 escampat per tot arreu. Amstel, BTT Flix, Marxa Cervera aqest cop, però al que ve Degollaos, i Racons...i vingaaaaa!!!

6 comentaris:

Joan Mèlich Bonet ha dit...

Quina enveja em feu xek!

Enhorabona per la peazo marxa que heu fet!

Ens veiem a la de Racons!

Unknown ha dit...

PREPARAROS QUE EL AÑO QUE VIENE OS HAGO DE GUÍA TURÍSTICO POR TIERRAS SUDAFRICANAS EN LA PRUEBA DE LA UCI GOLDEN BIKE!!!

ninu ha dit...

Que guapo!! Lo millor la foto amb les hostesses!!!

Miquel Gubianas ha dit...

Epala!
si si la foto de les hostesssssseeeeessss!!!!

quina puta envejaaaaa!!!!!!

per cert, aket era el lloc on parlar de Racons de la Conca i lo de "la forquilleta"????

ROPA CICLISTA ha dit...

Cabronnnnnn !!!! Com arrima la patata la paia del podium!!! QUINA ENVEJA... no per la carrera... sino per totes les jambes !!!! JAJAJAJA... VOTO PERQUE ES PROCLAMI FOTO DEL ANY DEL CLUB AC77!!!

Unknown ha dit...

felicitats jordi, supongo que lo habras celebrado con un vallmollberg, apuesto la mano y no quedo manco.

per molts anys de davinia i meu.