11/9/09

W3709 : UNA VUELTA DE MERDA

Tot i que blogs més mediàtics critiquen sense fre la Vuelta, trobant-ho tot 'cagat i pixat', intento creure que tot forma part d'aquesta mentalitat que tots tant coneixem de valorar només el de fora. Però de vegades, per positiu que es vulgui ser, els fets t'aboquen a reflexions depriments com aquesta. I possiblement tot vingui influenciat pel fet que fa 1 mes, vaig estar a Almeria i vaig fer el mateix recorregut. Bé, el mateix menys la segona ascensió final a Velefique(la primera, sí.
La Vuelta té un líder, a dia d'avui, que es dedica a amagar-se darrera dels seus companys, algun dels quals crec inclús més fort que el propi Valverde, refugiant-se en el seu poderós sprint i en la mentida de les bonificacions, gràcies a les quals vesteix l'or.
L'altre aspirant nacional, es refugia en caigudes de fa uns dies, per aguantar com pot el ritme. Ni ell ni el seu equip, autoproclamats favorits abans de començar, han fet de moment res de res. I així possiblement serà.
Els demés aspirants a guanyar, Gesink apart, lluny de buscar tàctiques per desbancar-lo, es dediquen a anar a roda de l'equip que no ha de fer res per mantenir el liderat, siguent incapaços de governar la cursa ni que sigui per 2km. Diuen a la tele, que agafen responsabilitats. Bé, dels 9 corredors d'un equip, que un d'ells tiri 1 minut i mig, què vols que et digui. I més encara quan el seu cap ni tan sols ho prova.
Els recorreguts, sovint criticats per avorrits, no s'aprofiten. Ni tan sols avui, autèntica etapa reina, on us ben juro que hi havia terreny de sobres per guerra, amb 4 ports duríssims. Ni tan sols avui, amb 20º menys que nosaltres fa un mes, quan estàvem a 39º. Això és culpa dels corredors, segurament l'actiu més interessant de la Vuelta, diuen. Manats pels seus miserables directors, prefereixen guardar i guardar, i seguir guardant, per a que així el líder actual els retalli segons de 20 en 20 en sprints de 300m. Per això podrien donar un tomb pel barri i acabar ràpid.
Finalment, la retransmissió. L'estament públic, que es pensa que això és un país del tercer món, o directament de subnormals, planta pauses i pauses en els moments decisius. El poble, que en un 40-50% no sap d'això del tédété, seguirà fidel a la RTVE, que continuarà embutxacant-se diners per publicitat, i diners de nosaltres. Menys mal de Teledeporte, o Eurosport, o Al-Jazzera si fa falta. Internet a vegades fa miracles. Com a mostra de l'inutilitat, mentre Valverde feia avui el seu sprint de líder per esgarrapar 3 segons, la realització mostrava com Hesjedal intentava respirar en creuar l'arribada. No s'han vist els 15 segons més interessants de l'etapa.
De reflexions d'aquestes n'hi ha 1000, aquesta és la meva. Seguirem mirant ciclisme buscant valents que lluitin per l'espectacle. En aquesta Vuelta, tant de bo en Gesink, l'únic amb pebrots de fer algo tot i estar més sol que la una, aconsegueixi guanyar als cures i canguros cagats.

5 comentaris:

Miquel Gubianas ha dit...

avui ha abandonat en vinokourov... deien que en freire se n'anava a preparar el mundial, i res de dopping al telediario.

qui més juga a la vuelta?

Carles ha dit...

Estic amb tu....tota la semana omplint-se a boca amb la etapa on es pujava dos cops el Velefique, i fins el últim km. tots agrupats. Per donar aixó, que donin en directe les marxes cicloturistes que segur que hi ha més espectacle !!!!

ROPA CICLISTA ha dit...

Cada vegada l'assumpte esta pitjor !! que torni en CHIAPUCHI i CIA !!!! i per mes inri va el Kazajo i abandona !! mecaxinssss

JORDI RUBIO COMPTE ha dit...

Hola nens, m'agrada veure que el club de fans del kazajo segueix allí, fidel.
I és que de corredors com aquest, conflictes apart, en fan falta. I molts!
Carles, ja et ben juro que a les marxes cicloturistes, de llenya n'hi ha bastanta més. D'això en sabem una estona!

Oriol Figuerola ha dit...

Amén a tot el que has escrit en aquest post, molt currat Jordi, et felicito!!

Gesink Power Rules!!!